Vis relatert innhold

Bedre beredskap – flere reisende

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa takket NSB, Mantena og Jernbaneverket for god beredskap i vinter og det ble spandert kake på alle ansatte i Mantenas verksteder tirsdag.

Mange ansatte fra Mantena og Jernbaneverket møtte opp på Mantenas verksted i Lodalen tirsdag for å ta imot honnør fra statsråd Magnhild Meltveit Kleppa for innsatsen som de har lagt den gjennom denne vinteren. Samtidig som Kleppa talte i Lodalen, ble det servert kake på alle Mantenaverksteder i Norge som takk for innsatsen.

-I vinter har det vært 200 000 flere reisende på Østlandet sammenlignet med året før, kunne Persontogsjef Tom Ingulstad i NSB opplyse på samlingen i Mantenas verksted i Lodalen.

I fjor ble 5 000 av 90 000 togavganger innstilt. I år ble 2 500 av 92 000 innstilt. Dette viser at økt beredskap og bedre vedlikehold av infrastrukturen har hjulpet. Dette fortjener alle ansatte i togselskapene og Jernbaneverket ros for.

- Utfordringene i norsk jernbane er ikke løst med dette, men vi har bevist at setter vi inn tilstrekkelig ressurser så gir det resultater for kundene. Med fortsatt opptrapping og satsing på jernbanen som ryggraden i kollektivtrafikken, er vi overbevist om at kunden vil få en bedre hverdag, samt at motivasjonen og innstasviljen stiger for dem som jobber i jernbanen, sa Ingulstad.

-Godt samarbeid og felles innsats har gitt flere tog i rute. I fjor var det ikke hyggelig å jobbe i jernbanen. Nå er det lettere. Derfor fortjener alle bidragsytere en stor takk, sier Ingulstad.