Vis relatert innhold

SommerSporet - årets viktigste sommerjobb

Kristoffer Svaland og Lars André Sveberg Foto Kristian Fjeldstad Kirkens BymisjonKristoffer Svaland og Lars André Sveberg. Foto: Kristian Fjeldstad, Kirkens Bymisjon.

Gjennom prosjektet SommerSporet skal to tidligere rusmisbrukere oppsøke ungdom som kommer til området på og ved Oslo S i sommerferien og hindre at de søker seg til rusmiljøet.

SommerSporet er et samarbeidsprosjekt mellom Kirkens Bymisjon, Avinor og Rom Eiendom AS, og hensikten er klar: Sammen vil vi jobbe for at nysgjerrige ungdommer ikke starter med rusmidler i sommerferien.

Prosjektet er en utvidelse av Sporet på Oslo S, et tilbud til mennesker i vanskelige situasjoner. Sporet ledes av Kirkens Bymisjon med støtte fra Rom Eiendom, et tiltak som har hjulpet mange mennesker siden det startet i 2011.

Tidligere rusmisbrukere

De to ansatte, Kristoffer Svaland og Lars André Sveberg, vet hva ungdom på jakt etter rusmidler søker. De har selv erfart hva det kan føre til, og kan peke på gode veier bort fra rusmiljøene.

Begge to har erfaring fra flere år i rusavhengighet og behandling, og er nå rusfrie.

150.000 mennesker daglig

Oslo S er landets største trafikknutepunkt. Hver dag brukes hovedstasjonen av 150.000 mennesker.

– Vi har en såkalt 8/80-visjon, der mennesker helt fra åtte års alder til 80 skal føle seg trygge på Oslo S, sier Signe Horn, direktør strategi og samfunnskontakt i Rom Eiendom.

– Som eier av Oslo S må vi gjøre flere tiltak for at alle skal føle seg trygge på stasjonen. Våre vektere og politiet gjør sin del av jobben. Med SommerSporet håper og tror vi at vi kan hindre noen ungdommer i å komme i kontakt med rusmiljøet, sier Horn.

Kirkens Bymisjon holder Sporet åpent hver uke som vanlig (mandag og fredag 9.00-15.00, tirsdag, onsdag og torsdag 9.00-22.30) hele sommeren, samt fem eller seks helger.

Les mer hos Rom Eiendom.

Publisert: 27.06.2014, 07.49