Vis relatert innhold

Sikrer påskeferien

nettbuss-passasjserNettbuss sørger for over 9.000 flere plasser på bussene i påsken. Foto: Nettbuss

Flere busser og togvogner skal sikre at så mange som mulig kommer seg frem i påsken.

– Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne reise miljøvennlig i påsken, enten med buss eller tog. Det er derfor satt opp flere busser og togvogner for å kunne få folk frem på en sikker og miljøvennlig måte, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

Over 9.000 flere plasser på bussene

Nettbuss ekspress kjører påsketurister til hele landet. Mange benytter anledningen til å reise med buss sørover for å åpne hytta for sesongen.

– For strekningen Oslo – Kristiansand (Sørlandsekspressen), som er den største av våre linjer, har vi planlagt både direkteavganger, med færre stopp, og ekstraavganger. Totalt betyr det at vi kan tilby rundt 9.000 ekstra plasser på bussene i påsken, sier Isaksen.

Nettbuss ekspress setter opp flere busser også andre steder i landet de største utfartsdagene. Her tilpasses antall busser tallet på solgte billetter.

10.600 flere plasser på togene

Det settes også opp flere togvogner, som sikrer 10.600 ekstra plasser i påsketogene.

De store utfartsdagene både på buss og tog er Palmehelgen 11.-12. april, men også onsdag 16. april er en stor utfartsdag for dem som ikke starter påskeferien til helgen. Den største hjemfartsdagen er 2. påskedag, men mange velger også å reise hjem 1. påskedag.

I togene på Bergensbanen, Dovrebanen, Sørlandsbanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen er det ekstra mange plasser for å dekke etterspørselen.

Fortsatt ledig

– Noen togavganger er nok fylt opp nå, men det er fortsatt ledige billetter på de fleste strekninger hvis man er fleksibel på avreisetidspunkt, sier Isaksen.

Pressekontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Jeanette Fagerli-Qauino
Tlf. 408 77 821

Publisert: 11.04.2014, 10.37