Vis relatert innhold

NSB kjører Sommertoget

SælsbruaVakre Raumabanen får også besøk av Sommertoget. Her på Sælsbrua.

Til sommeren samarbeider NRK, NSB og Bane NOR om Sommertoget – et over 240 meter langt rullende tv-studio som i åtte uker reiser rundt i Norge og besøker store og små togstasjoner.

Geir Isaksen. Foto: Mads Kristiansen– Dette er utrolig spennende og vi gleder oss til å følge denne reisen, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

– Sommertoget er en fantastisk mulighet for NSB til å vise frem landet vårt sett fra togvinduet og all den kompetansen og historien som er knyttet til det å kjøre tog og det å binde sammen små og store samfunn, forteller han og understreker:

– Sikkerhet er ekstremt viktig og vil være på topp i hele perioden frem mot og underveis på togturen. Derfor gjøres det et svært grundig arbeid i tett samarbeid mellom NRK, NSB og Bane NOR.

Spesialtilpasset tog

I løpet av de åtte ukene skal Sommertoget kjøre alle landets jernbanestrekninger. NRK leier et spesialtilpasset tog av NSB hvor det er det kontrollrom, redigeringsrom, kontorer, scene, mat og noen sovekupeer, samt teknisk utstyr og en mobil scene. Det skal også ha plass slik at NRK-medarbeiderne både kan bo og jobbe om bord.

NRK forteller at Sommertoget skaper stort lokalt engasjement.

– Erfaringene tilsier at det allerede er mange ildsjeler der ute som vil vise fram gode historier og ideer slik at turen fra dag til dag får et helt spesielt innhold, sier Thomas Hellum, prosjektleder i NRK.

Det har lenge vært stor spenning knyttet til de 40 stasjonene som får besøk av hele NRKs Sommeråpent-redaksjon og det er mange som venter på svar om akkurat de får besøk.

Og nå er det klart. Les saken og se hele listen hos NRK.no

Hva er Sommertoget?

  • Sommertoget vil løfte frem lokalsamfunn som er knyttet til jernbanen, jernbanehistorie, toget som reisemåte og stasjoner landet rundt.
  • Hver dag kjører toget en gitt strekning som ender på dagens stasjon, hvor NRK er ansvarlig for avvikling av TV-sending og arrangementer som blir til sammen med lokale krefter.
  • NRK sender også Reiseradionen og produserer tretimers sakte-TV dag for dag.
  • Ingen stasjoner er for store eller for små og det gjøres et utvalg basert på muligheten for å stoppe med et tog av denne typen, muligheten til å gjennomføre TV-sending, hensyn til øvrig trafikk, samt at stoppene skal vise frem alt det jernbanen og Norge har å by på av stort og smått.
  • Hver ettermiddag stopper Sommertoget på en ny stasjon der NRK forbereder og sender Sommeråpent.

Ruten for Sommertoget

Publisert: 20.01.2017, 09.31