Vis relatert innhold

Nettbuss fusjonerer i Danmark

Nettbuss fusjonerer i DanmarkRute 5A i København er kjent som den mest trafikkerte bussruten i Nord-Europa.

City-Trafik og Nettbuss i Danmark fusjoneres. Selskapene vil danne en ny sterk aktør på det danske markedet.

Det nye selskapet blir et joint-venture mellom franske Keolis og norske Nettbuss, og vil samlet få mer enn 1 500 medarbeidere og 450 busser på veiene i Danmark. Det nye selskapet vil hete Keolis, og får en markedsandel på 13 prosent, og blir dermed det nest største busselskapet i Danmark.

De to selskapene har mange likheter, og mange områder som vil styrke hverandre. De ansatte vil ikke oppleve store praktiske endringer i sin hverdag, siden eksisterende driftsavdelinger blir opprettholdt også fremover.

– Med dette bidrar vi til å skape et bedre og sterkere selskap i Danmark, sier konsernsjef Arne Veggeland i Nettbuss.

– Nettbuss vil ha 25 prosent eierandel i det nye selskapet og vil bidra til å utvikle selskapet gjennom sin styredeltakelse. For øvrig vil vi konsentrere vår satsing til Sverige og Norge, sier Veggeland.

Skal vokse

Selskapets aktiviteter er konsentrert i hovedstadsområdet, øvrige Sjælland samt midt- og Nordjylland og vil ha en klar ambisjon om å vokse. Keolis i Danmark vil få Michael Brandt-Nielsen fra City-Trafik som administrerende direktør og Peter Lanng Nielsen fra Nettbuss som viseadministrerende direktør. Fusjonen forventes gjennomført 1. juli 2014.

– Med sammenslåingen skaper vi Danmarks sterkeste busselskap, sier Michael Brandt-Nielsen i City-Trafik.

– Vi bringer sterke kompetanser sammen og skaper et nytt selskap, som vil bli en avgjørende aktør innen kollektivtrafikken i Danmark, og vil stå meget sterkt i konkurransen fremover, sier adm. direktør Peter Lanng Nielsen i Nettbuss Danmark

Fransk/norsk samarbeid

City-Trafik A/S ble dannet i 1990, og har vært en del av Keolis siden 2007. Selskapet omsetter for 500 millioner kroner, og har i dag mer enn 800 medarbeidere i Danmark.

Det franske morselskapet Keolis SA er en av verdens førende selskap innen kollektivtransport, og har aktiviteter i 14 land og 52 000 medarbeidere.

Nettbuss A/S har vært på det danske marked siden 2006, og omsetter for 340 millioner kroner i landet, og har mer enn 600 medarbeidere.

Publisert: 24.04.2014, 08.28