Vis relatert innhold

Markerer FN-dagen

Foto fra SOS barneby i Siteki i Swaziland. Foto: Mats HvalsengenBarn i SOS-barnebyen i Siteki i Swaziland. Foto: Mats Hvalsengen

I dag, fredag 24. oktober, er det FN-dagen. Vår samarbeidspartner SOS-barnebyer markerer dette med å understreke at utvikling starter med barna.

FN-dagen er viet til å gjøre menneskene i verden oppmerksom på FNs mål og prestasjoner, og sikre oppslutning om FNs arbeid.

FNs barnekonvensjon ligger til grunn for alt arbeid SOS-barnebyer gjør. Alle barn har rett til å vokse opp i en trygg og omsorgsfull familie. NSB-konsernet er stolt hovedsamarbeidspartner for SOS-barnebyer.

SOS-barnebyer skriver på sine nettsider i dag om FN-dagen:

«Da feirer vi en organisasjon som har gitt oss mange viktige verktøy for å bedre barns rettigheter. FNs tusenårsmål har løftet millioner ut av fattigdom, selv om mye arbeid fortsatt står igjen. FNs barnekonvensjon fyller 25 år i høst, og har bidratt til en økt oppmerksomhet om barns rettigheter over hele kloden. 160 millioner barn lever uten voksne omsorgspersoner, mens andre bor i institusjon, er drevet på flukt eller sliter med traumer etter langvarige krigshandlinger. Alt dette får konsekvenser, ikke bare for barna det gjelder, men for samfunnet de vokser opp i.

En barndom uten omsorg og trygghet får konsekvenser for utdanning, arbeidsmuligheter og helse. Disse konsekvensene kan vare et helt liv.»

Besøk SOS-barnebyer og gi din støtte: www.sos-barnebyer.no.  

Se video fra barnebyen i Siteki:

221x112-banner-nsb

Publisert: 24.10.2014, 08.37