Vis relatert innhold

Geir Isaksen ny konsernsjef i NSB

Styret i NSB har i dag ansatt Geir Isaksen som ny konsernsjef i NSB-konsernet. Geir Isaksen kommer fra stillingen som konsernsjef i Cermaq ASA.

- Jeg er svært fornøyd med at Geir Isaksen har takket ja til å bli ny konsernsjef. Med ham får NSB en konsernsjef med solid kommersiell erfaring og stor samfunnsforståelse, sier styreleder Ingeborg Moen Borgerud.

- Konsernstyret i NSB har lagt vekt på Geir Isaksens lederegenskaper, dokumenterte resultater og evne til å motivere medarbeidere. Ved ansettelsen av Geir Isaksen har vi fått en konsernsjef som vil ta vare på det beste av den erfaring, kultur og kompetanse som finnes i NSB og kombinere dette med de grep som er nødvendig for å fornye og videreutvikle NSB-konsernet, sier Borgerud.

- Jeg er svært glad for å få stillingen som konsernsjef i NSB-konsernet. NSB er en viktig virksomhet med stor innvirkning på folks hverdag. Jeg vet det vil bli både utfordrende og krevende å lede og videreutvikle konsernet fremover, men gleder meg til å ta fatt og til å samarbeide tett med dyktige og erfarne ansatte og tillitsvalgte. For meg er det viktigst at NSB leverer gode og pålitelige transporttjenester hver eneste dag.

Befolkningsveksten i de store byene og transportbehovet i distriktene må møtes med gode og effektive kollektivtransportløsninger. På togsiden forutsetter dette at infrastrukturen bedres og utvikles med tilstrekkelig kapasitet og standard. NSB har mange muligheter fremover. I tillegg tilsier også klima- og miljøutfordringene at NSBs transportløsninger bør være selvfølgelige valg, sier den nyutnevnte konsernsjefen. Men forutsetningen for å lykkes er at tiltroen og tilliten til NSB bedres. Det forutsetter at NSB hele tiden leverer et forutsigbart og godt reisetilbud, sier Geir Isaksen.

Geir Isaksen overtar stillingen som konsernsjef i NSB-konsernet senest 1. oktober 2011. Konstituert konsernsjef Arne Fosen vil i mellomtiden lede NSB slik han har gjort siden Einar Enger fratrådte 13. mai.

Publisert: 14.06.2011, 15.17