Vis relatert innhold

Fornyet avtale med SOS-barnebyer

Barn i SOS-barnelandsby i Swaziland. Foto: Frøydis Asp Ormåsen, NSB
Barn i SOS-barnelandsby i Swaziland. Foto: Frøydis Asp Ormåsen, NSB

NSB og Mantena støtter driften av SOS-barnebyen i Siteki i Swaziland med 155.000 kroner.

Avtalen ble nylig undertegnet. NSB AS gir 100.000 kroner, og Mantena gir 55.000 kroner. Dette er andre runde med prosjektstøtte. NSB og Mantena har støttet prosjektet med totalt 600.000 kroner.

NSB og Mantena har tidligere hatt en treårig avtale med SOS-barnebyer hvor det ble bygget et hus. Nå er det inngått ny treårig avtale.

– SOS barnebyer gjør en svært viktig jobb for å bedre livene til sårbare barn i vanskelige situasjoner en rekke steder rundt om i verden. Vi ønsker å støtte dette arbeidet, og har derfor inngått denne nye avtalen, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

SOS-barnebyen i Siteki har 12 familiehus for 120 barn. Familieprogrammet har kapasitet til å hjelpe 875 barn i vanskeligstilte familier. 2.000 barn og voksne kan få medisinsk hjelp, og 750 barn går på skolen i barnebyen.

Området er et av de hardest rammede av hiv og aids, og mange barn har blitt foreldreløse som følge av dette. Det er disse barna som nå og i fremtiden vil bli hardest rammet av Swazilands mange utfordringer.

Publisert: 14.02.2012, 16.47