Vis relatert innhold

Sindre Volden, lærling i Nettbuss

Sindre VoldenSindre Volden, lærling i Nettbuss

Sindre Volden er 22 år. På den tiden har han rukket å bli elektriker – og den første lærlingen på driftsoperativt senter i Nettbuss.

– Veien blir til mens man går, sier Sindre Volden på driftsoperativt senter i Sarpsborg. Han er den aller første lærlingen Nettbuss har hatt på driftsoperativt senter.

Sindre er egentlig utdannet elektriker. Men det ble bare et år i yrket, før han måtte omskoleres – kroppen taklet ikke arbeidshverdagen.

– Jeg måtte ha et yrke der jeg kunne sitte litt roligere, forteller han.

I stedet ble det transport- og logistikkutdanning. Læretiden skulle han dele mellom lageret til Europris i Sarpsborg – og Nettbuss. Men Europris trakk seg.

– Da gikk Nettbuss inn og tok meg inn som lærling på heltid.

Han begynte som lærling i august.

– Den første tiden satt jeg på med buss rundt om i Østfold, mil etter mil etter mil… Det var for å bli kjent med rutene og virksomheten. Nå jobber jeg mest med å «gi  bort» skift til sjåfører. I tillegg tar jeg telefonen når sjåfører ringer inn med problemer, og prøver å få løst dem, sier han.

I starten var ikke det helt enkelt alltid, men nå begynner det å gå seg godt til, forteller Sindre.

Han hadde aldri noen tanke om at han skulle inn i bussbransjen. Egentlig skulle han studere økonomi og bli regnskapsfører. Men slik gikk det ikke.

– Jeg har vel funnet ut at det ikke er noen vits i å planlegge alt for mye, for man vet jo ikke hva fremtiden vil bringe, sier han.

Da han begynte på transport og logistikk var det lager og lastebiler han tenkte mest på. Men han angrer absolutt ikke på at det ble Nettbuss i stedet.

– Jeg trives veldig godt her. Jeg har utrolig fine folk jeg jobber sammen med, sier Sindre.

Han trives også godt med mye variasjon i arbeidsdagen. Nå håper han at han får være med på ruteoppstart ved det nye sykehuset i Østfold.

– Det vil gi utrolig mange logistikkutfordringer, fastslår han.

Men han blir gjerne i Nettbuss videre, «hvis de er fornøyde med meg og trenger en person da,» legger han til.

Published: 08.06.2015, 10:33