Vis relatert innhold

Jeanette Lundestad, HR-rådgiver i NSB Fellestjenester

Jeanette Lundestad

Hvordan er arbeidsdagen din?

Jeg har en variert, hektisk og morsom arbeidsdag. Det er mange ledere i NSB-konsernet og datterselskaper som har behov for bistand til å finne riktig kompetanse i forbindelse med ansettelser. Jeg bistår også ved interne bemanningsprosesser ved å sikre at rett person er i rett stilling. I tillegg coacher jeg både innenfor karriereveiledning og lederutvikling.

Hva liker du best med jobben?

Det jeg liker aller best er at jeg får lov til å være med på å påvirke organisasjonen i et langsiktig perspektiv gjennom at vi får inn riktige personer og med det hever kompetansenivået i konsernet. Det er veldig morsomt å se resultatet av dette arbeidet. Samtidig er det fint å jobbe i et så stort konsern som NSB, med virksomhet rundt i mesteparten av landet. Her kan man se den stoltheten folk har til egen arbeidsplass og hvor godt vi som ansatte har det i NSB. Samtidig står NSB som bedrift for noe meningsfullt og fremtidsrettet, nemlig miljøvennlig transport av gods og personer.

Hva er bakgrunnen din?

Jeg er utdannet høgskolekandidat i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Vestfold og har en Bachelor i Human Resources fra California State University. Jeg har jobbet med rekruttering og HR i en rekke år nå, blant annet fra Adecco Search & Select før jeg startet i NSB.

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?

Det er faktisk ofte slik at når jeg forteller at jeg jobber med HR, så ønsker folk litt karriereveiledning. Det er mange godt voksne som ikke helt vet hva de vil bli når de blir store. Mange spør også om råd til å skrive CV. Andre HR-ansatte spør ofte om metodikken vi bruker i NSB, om hvordan vi legger opp rekrutteringsprosessen - og en del etiske spørsmål på HR-nivå.

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe med HR?

Det er selvsagt viktig at du sikrer deg relevant utdanning og erfaring. Men som HR-ansatt er det viktig at du tenker over at dette er en stilling der du må lytte mye mer enn du snakker. Det viktigste ved jobben er å hente inn og gjøre seg nytte av informasjon. Samtidig er det en jobb der du må vise stor integritet - og kunne behandle konfidensiell informasjon på en skikkelig måte.

Published: 15.04.2013, 10:43