Vis relatert innhold

Konduktør

Karriere_Konduktor_06

Jernbanen er fremtidens transport. Hadde alle som tar toget i morgenrushet til Oslo kjørt bil i stedet, så hadde det tilsvart en saktegående bilkø fra Oslo til Trondheim. Som konduktør gjør du en betydningsfull jobb – hver dag.

Les mer om hvordan du blir konduktør her

Konduktør er vårt fremste serviceyrke. I NSB-konsernet jobber konduktørene i NSB persontog, NSB Gjøvikbanen og Svenska Tågkompaniet.

Som konduktør er du vårt ansikt utad. Du møter våre kunder med glimt i øyet, samtidig som du er med og bidrar til en sikker og behagelig reise. Du skal like mennesker og være hjelpsom. Som konduktør er du en del av de reisendes hverdag, og sørger for at denne blir så enkel og trivelig som mulig.

Jobben er selvstendig, med stort personlig ansvar. Samtidig er du en del av et lagarbeid mellom konduktør og lokfører.

Som konduktør bør du være utadvendt, positiv, serviceinnstilt og flink til å samarbeide. Du er alltid på farten i konduktøryrket, og du bør ha god fysisk form. Du må også kunne takle stressede situasjoner.

For å bli konduktør må du søke på stilling som konduktøraspirant. Blir du valgt ut, får du betalt utdanning enten hos NSB eller Svenska Tågkompaniet.

Som konduktør har du en sikker jobb med god lønn. Samtidig er du med på å løse en av samfunnets store utfordringer – å sikre miljøvennlig transport av mennesker i et samfunn i vekst.

Les mer om hvordan du blir konduktør her

Publisert: 05.06.2015, 14.07