Vis relatert innhold

Sommertoget i gang

sommertog1Sommertoget forlater Bodø.

27. juni var det klart for første sending fra Sommertoget. Første stopp var Rognan etter at toget la ut fra Bodø tidligere samme dag.

Dermed er det klart for direkte kveldssending på NRK 1 klokken 2130 fra tirsdag til lørdag helt til 19. august da toget ender i Sarpsborg 19. august. Det er også sendinger mellom klokken 15 og 18.

https://www.nrk.no/presse/her-stopper-sommertoget-2017-1.13330998

Det har vært jobbet intenst over en lang periode med Sommertoget, og nå ser alle bidragsyterne frem til å komme i gang.

– Alle er spente foran første sending på Rognan. Sommertoget skal tilfredsstille en rekke behov og funksjoner. Her skal det produseres tv og radio, det skal soves og spises, lages mat, lagres og ikke minst, kjøres tog, forteller kommunikasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz.

Følg Sommertoget på NRKs sider

Toget inneholder sovevogner, spisevogn, oppholdsrom, produksjons- og redigeringsrom, kjøkken, scene, container for oppbevaring og en container som vil inneholde NRK-opplevelser for publikum på stasjonsområdet.

 I løpet av reisen skal toget settes sammen på tolv ulike måter, tilpasset ulike strekninger og de 40 stasjonene som besøkes. NSB og CargoNet er hovedleverandører av materiell.

NRK er prosjektleder og eier av Sommertoget som begrep og fenomen. Bestillingen fra NRK skal gjøre det mulig med radio- og TV-produksjon på toget, underveis og ved utvalgte stasjoner.

NSB er hovedleverandør, har fremføringsansvaret og sørger for at toget settes sammen av et materiell som tilpasses NRKs behov innenfor rammen av hva som er mulig å få til.

– Vi jobber hele tiden opp mot NRK og deres ønsker og behov. Toget blir til i et tett og godt samarbeid og NRK får sine ønsker innfridd så langt dette er mulig og forsvarlig å gjennomføre, sier Scholz.

 

 

Publisert: 27.06.2017, 14.51